«Погано лежав»: на Вінниччині рецидивіст не зміг утриматися від крадіжки автомобіля, який штовхав 2 кілометри

Новини Вінниці / «Погано лежав»: на Вінниччині рецидивіст не зміг утриматися від крадіжки автомобіля, який штовхав 2 кілометри

Окремі дії в людині запрограмовані. У будь-якому стані він не зможе відмовити собі у спокусі… Саме так сталось з 31-річним раніше судимим. Чоловік просто йшов вулицею рідного села та побачив, що «погано лежить» автомобіль…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, мешканка с.Тростянець Вороновицької територіальної громади звернулась до правоохоронців із заявою про зникнення її старенького «ВАЗу».

Легковик був запаркований на вулиці біля двору місцевого жителя, який мав його відремонтувати. І зник.

Слідчо-оперативна група поліції з’ясувала, що до злочину, який стався в ніч з 15 на 16 вересня, причетний місцевий мешканець, який неодноразово притягувався до відповідальності за майнові злочини. Як виявилось, зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побачив припаркований автомобіль. Відкривши двері автівки, відкотив її майже на 2 км до місцевого ставу.

На даний час транспортний засіб переданий власнику.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Макс Мельник

18 вересня, 2022