Пограбував жінку та забрав гроші з дитячої скарбнички: на Вінниччині, перебуваючи на волі, засуджений пішов на черговий злочин

Новини Вінниці / Пограбував жінку та забрав гроші з дитячої скарбнички: на Вінниччині, перебуваючи на волі, засуджений пішов на черговий злочин

Гуманність вітчизняного судочинства іноді провокує чергові злочини засуджених. Наразі з’явились деталі зухвалого пограбування та побиття на Вінниччині звільненим від перебування за ґратами за злочин чоловіком знайомої та її дитини заради 600 гривень. Цинізм вчинку навіть у тому, що зловмисник забрав усе, що було у дитячій скарбничці. Це аж 300 гривень.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою жителя Тиврівської територіальної громади у вчиненні розбійного нападу на малолітню дитину та її матір в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).

Слідством установлено, що 33-річний чоловік, будучи у 2020 році засудженим за вчинення злочину проти життя та здоров’я односельчанина, але звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном, в ніч на 19 липня, перебуваючи в одному із сіл Тиврівської територіальної громади, через балкон другого поверху проник до квартири місцевої жительки, де, погрожуючи ножем та наносячи потерпілій та її 10-річній доньці тілесні ушкодження, вимагав грошові кошти.

Тобто він вчинив на напад, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу. Після того, як потерпіла під страхом розправи над нею та донькою передала нападнику грошові кошти в сумі 600 грн, у тому числі 300 грн з дитячої скарбнички, зловмисник залишив місце події.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.