Польська агенція інвестицій та торгівлі «рекламуватиме» серед інвесторів земельну ділянку у Вінниці, як надзвичайно привабливу

Новини Вінниці / Польська агенція інвестицій та торгівлі «рекламуватиме» серед інвесторів  земельну ділянку у Вінниці, як надзвичайно привабливу

Вінницька ОТГ отримала перемогу в конкурсі «Золота ділянка 2020. Серед 10 пропозицій, які надійшли на цей конкурс від 6 громад області польські експерти визнали вінницьку землюнайпривабливішою для інвесторів.

Вінницька ОТГ отримала перемогу в конкурсі «Золота ділянка 2020. Серед 10 пропозицій, які надійшли на цей конкурс від 6 громад області, польські експерти визнали вінницьку землю найпривабливішою для інвесторів.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

«Ділянку-переможця визначали за наступними критеріями: локалізація земельної ділянки, інфраструктура, її юридичний статус, ландшафтні властивості, наявність під’їзних шляхів та близькість залізничної колії. Найбільш привабливою для іноземних інвесторів відповідно до висновків авторитетних європейських експертів визначено  ділянку Вінницького індустріального парку  площею 27,6 га була визначена переможцем», - йдеться в інформації.

В міській раді перемогу заслужено вважають результатм «сталої та системної роботи Вінницької міської ради в сфері інвестиції.

Експерти ж роблять ремарку і зазначають, що інвестори, особливо іноземні, ще не готові йти в «глибинку», адже ще на першому етапі конкурсу «відсіялись» земельні ділянки сільських ОТГ – Ковалівської та Росошанської. Залишився «за боротом» і Тульчин. А ось Вінницька, Жмеринська та Барська ОТГ змогли потрапити до фіналу, результатом якого і стала перемога Вінниці.

Зазначимо, що конкурс проводився Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі (ПАІТ). Крім Вінницької області в поле зору поляків потрапили ще 7 областей.

Переможцям конкурсу, які були визначені в кожній з них обіцяють: диплом, навчальний тренінг «Симуляція візиту інвестора» від експерта агенції та навчальний візит до Польщі.

Та найголовніше - максимальне поширення інформації про інвестиційну ділянку серед іноземних інвесторів.

Інфографіка -  індустріальний парк та підприємства, які там розміщені.