Помер відомий вінницький актор Олександр Немченко

Новини Вінниці / Помер відомий вінницький актор Олександр Немченко

1 листопада відійшов у вічність відомий вінницький актор Олександр Немченко. Про це повідомили у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі імені Садовського.

1 листопада відійшов у вічність відомий вінницький актор Олександр Немченко. Про це повідомили у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі імені Садовського.

Глядачі знали актора, зокрема, за роллю у фільмі Леоніда Бикова "У бій ідуть лише "старі", де він зіграв добродушного та веселого барабанщика другої співаючої ескадрильї Івана Федоровича.

Народився Олександр Немченко в місті Рівне 12 листопада 1953 року в родині Дмитра Немченка, керівника театрального оркестру, і Валентини Немченко, актриси Рівненського обласного театру. У 1963 році родина переїхала до Вінниці, де батьки отримали роботу в облмуздрамтеатрі ім. М. К. Садовського.

У 1975 закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого. У 1975—1976 — актор Херсонського музично-драматичного театру.

Із 1977 року 12 років працював у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі ім. М. К. Садовського, де серед інших зіграв роль Мішки Япончика в «Биндюжник і король», блазня в шекспірівській «Дванадцятій ночі», негативного персонажа Єрмакова в п'єсі В.Дозорцева «Останній відвідувач». Всього в театрі зіграв 122 ролі. В ці ж роки знявся в 4-х фільмах, одним з яких була польська короткометражка.

Останніх кілька місяців Олександр Немченко важко хворів, був прикутий до ліжка.

Як повідомляють у театрі, поховають актора у рідному місті Рівному.

"Він прожив гідне життя, насичене не лише творчістю, але й щирою любов'ю до усього, чим займався, до усіх, хто його оточував. Заслужений артист України. Актор театру та кіно. Створив театральну студію при Будинку вчителя. Довгі роки займався народною медициною. І завжди з усмішкою... Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким і рідним, усім, хто знав, любив і шанував. Вічна пам'ять і Царство небесне тобі, Олександре Дмитровичу, гідному синові своїх батьків і нашої неньки-України...", - йдеться у повідомленні Вінницького академічного музично-драматичного театру.

Сергій Маламура

2 листопада, 2020