Понад 200 л «безакцизного» алкоголю на Вінниччині виявили у вантажівці з написом «Доставка товару»

Новини Вінниці / Понад 200 л «безакцизного» алкоголю на Вінниччині виявили у вантажівці з написом «Доставка товару»

При перевірці вантажівки з написом «Доставка товару» правоохоронці виявили партію «безакцизного» алкоголю. Його 43-річний житель м. Умань розвозив по території Гайсинського району.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правопорушення виявив поліцейський офіцер громади під час забезпечення безпеки дорожнього руху. У багажному відділенні автомобіля окрім горілчаної продукції із марками акцизного збору правоохоронець виявив полімерні ємності з рідиною прозорого та темного кольору з різким запахом спирту.

В ході проведення невідкладних слідчих дій правоохоронці провели обшук транспортного засобу, під час якого вилучили полімерні ємності загальним об’ємом 210 літрів з різким запахом спирту без акцизних марок та відповідних документів.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Правоохоронці встановлюють канал постачання підакцизної продукції та інші особи, причетні правопорушення. За результатами досудового розслідування та висновків експертиз прийматимуться подальші процесуальні рішення.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України. Санкція статті передбачає штраф від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Макс Мельник

11 січня, 2024