Понад 60 мільйонів гривень на підтримку армії та цивільного населення спрямував БФ «Омріяна країна»

Новини Вінниці / Понад 60 мільйонів гривень на підтримку армії та цивільного населення спрямував БФ «Омріяна країна»

З перших днів війни допомогу від БФ «Омріяна країна» відчули і сотні наших земляків, які пішли боронити Україну від окупантів, і тисячі вимушених переселенців, які тимчасово мешкали у Хмільнику та Хмільницькому районі.

Як з’явився штаб у Хмільнику повідомляють «Життєві обрії».

- Звістка про війну  загнала людей в ступор. Важко було  від невизначеності того, що відбувається, як діяти і що робити. Це були безсонні ночі, на кожне повідомлення в телефоні - миттєва реакція. Я цілодобово моніторив усі соцмережі і одного разу натрапив у Фейсбуці на повідомлення про те, що директор ТОВ «Зерноагротрейд», директор з сільгоспвиробництва ТОВ «Астарта-Київ» Вадим Скрипник, ризикуючи життям забирає з Києва людей і  доставляє їх до Хмільника, а на зворотньому шляху завозить людям, котрі сиділи у київських підвалах продукти харчування. 

І це в той час, коли під Києвом, в Ірпені, на Житомирській трасі точились пекельні бої, а Буча потерпала від звірств окупантів. 

Побачивши це повідомлення я зателефонував Вадимові і запропонував приміщення редакції для збору харчів киянам. А через кілька днів Вадим разом з командою однодумців прибув до Хмільника, так було створено гуманітарний штаб на базі редакції газети «Життєві обрії», так я став волонтером - згадує редактор газети Олександр Околодько.

В штабі закипіла робота. З ранку до ночі, а інколи і цілодобово, розвантаження, завантаження, прийом, видача. Хмільничани приносили одяг, взуття, продукти харчування. Все це одразу надавалося людям, котрі тікали від війни. У Хмільнику, на  той час, перебувало багато біженців, місто перетворилось у своєрідний транзитний хаб. 

Через деякий час Вадиму Скрипнику вдалося налагодити співпрацю з Благодійним фондом «Омріяна країна», який очолює правник, письменник, продюсер культурних проєктів Олексій Толкачов.

Завдяки цій співпраці десятки мільйонів гривень було витрачено задля забезпечення української армії. Для потреб наших захисників закуповувалися: військова амуніція, технічні пристрої, генератори, засоби захисту, аптечки та багато іншого. 

Лише у Хмільнику понад три тисячі вимушених переселенців отримали допомогу у вигляді продуктів харчування, ліків та засобів гігієни. Благодійну допомогу від фонду «Омріяна країна» наші волонтери доставляли жителям Київської, Чернігівської, Харківської, Миколаївської, Донецької, Луганської та інших постраждалих від рашистів областей.

Окрім Хмільника, створенні Вадимом Скрипником, волонтерські штаби діють у Києві та Одесі. Незважаючи на відстань, між волонтерами існує тісний зв’язок, який допомагає вчасно і оперативно реагувати на виклики та допомагати нашим воїнам звільняти українські землі від окупантів.

 Волонтерський рух України стане взірцем для всього світу  

«Ми до кінця навіть не розуміємо, скільком людям ми допомогли. Знаходимо волонтерську групу, яка щось тягне в Лиман, але їм не вистачає коштів на пальне. Ми покриваємо їх потреби на пальне і  розуміємо, що таким чином ця допомога доїде до потрібних людей», – говорить голова БФ «Омріяна країна» Олексій Толкачов.

Команда Олексія Толкачова об’єднала понад 30 волонтерських груп, під які фонд відкривав окремі рахунки, вів їх бухгалтерський облік, давав їм інструменти для збору коштів і таким чином вибудувався масштабний проєкт. У березні вони допомогли створити центр волонтерів Київської обласної військової адміністрації. Далі було створення  Гостомельського гуманітарного штабу. Долучився фонд до допомоги армії ресторанів, які годували тисячі людей по всій Україні. Після деокупації вони спрямували допомогу Всесвітньої продовольчої програми у Херсон, де після звільнення була дуже складна гуманітарна ситуація.

Фонду вдалося долучити до своєї діяльності благодійну організацію з Великої Британії, яка працює під егідою короля Чарльза. Ця організація спрямувала величезні кошти в Україну в результаті  це дало можливість розгорнути масштабну діяльність для допомоги цивільним і військовим.  За словами Олексія Толкачова, загальна сума коштів, які фонд спрямував на допомогу, на кінець 2022 року становила понад 60 мільйонів гривень.

«Я вважаю, що волонтерський рух України у підсумку стане взірцем для всього світу»

«У нас з вами немає іншого шляху, як бути не просто волонтерами, а бути певним морально-етичним прикладом. Україна сьогодні розкривається, як носій любові, і нас ця любов проявляється скрізь. Пригадайте, як рятували котика із зруйнованого бородянського будинку, як під обстрілами евакуйовували з-під зруйнованого ірпінського мосту сотні людей. Ця любов – вона у нас проявляється скрізь. Ми рухаємося на цій любові. І нашою любов’ю ми маємо не лише перемогти, ми маємо перемогти темряву і ймовірно ще показати всьому світові інший зразок організації суспільства і країни на основі любові», – зазначив Олексій Толкачов.

Вадим Скрипник: «Ми свідомі в підтримці ЗСУ, в підтримці нашої Держави»   

«Війна згуртувала українців, ми усі прагнемо перемоги та якнайшвидшого відновлення територіальної цілісності України. Я вдячний Богу, що дав мені можливості і сили з самого початку війни налагодити співпрацю з благодійними фондом «Омріяна країна».

Спільними зусиллями нам вдалося розгорнути благодійні штаби у різних містах України. Вдячний величезній команді волонтерів, усім людям, котрі робили донати на підтримку ЗСУ, завдяки  спільним зусиллям тисячі наших захисників отримали допомогу. Ми, по можливості, реагували на всі запити від військовослужбовців, купували і передавали все, від шкарпеток до автомобілів. Будемо це робити і надалі, до повної перемоги України над окупантами. Я впевнений, що наша сила  і наша перемога в єдності! 

Закликаю усіх! Підтримуйте ЗСУ, допомагайте нашим бійцям нищити ворога. Пам’ятаймо, що війна ще не закінчилась, розслаблятися зарано. Ворог лютує через поразки і намагається отримати реванш, тому ми усі маємо дбати про тих, хто сьогодні на передовій, тих, хто ціною власного життя боронить наш мир і спокій в тилу». 

Збір коштів на підтримку обороноздатності країни та закупівлю амуніції для захисників України! 

Скануй код - підтримай армію! 

admin

10 лютого, 2023