Понад 88 млн грн. спрямує АТ «Вінницягаз» цьогоріч на модернізацію газових мереж

Новини Вінниці / Понад 88 млн грн. спрямує АТ «Вінницягаз» цьогоріч на модернізацію газових мереж

Обсяг інвестицій в газові мережі Вінниччини у 2023 році перевищить 88 млн грн. Основними статтями витрат стануть заходи з модернізації газових мереж регіону і споруд на них, заміна будинкових регуляторів тиску та лічильників газу для побутових споживачів, заміна окремих ділянок газогонів, які вийшли з ладу.

Про це повідомляє АТ «Вінницягаз».

План розвитку підприємства, зокрема напрями та суми використання коштів, для АТ «Вінницягаз» щорічно затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). На 2023 рік загальна сума інвестицій у мережі Вінницької області та на заміну лічильників газу складе понад 88 млн. грн.

«Попри війну АТ «Вінницягаз» продовжує модернізувати газову мережу регіону. Використовує для цього  провідні світові технології в поєднанні з сучасним обладнанням кращих європейських брендів. План розвитку підприємства передбачає виконання заходів, спрямованих на підвищення надійності та безпеки системи газопостачання Вінниччини.  Це дозволить зменшити втрати газу та витрати на утримання системи. А також забезпечить високу якість послуг клієнтам компанії», – пояснює технічний директор компанії Ігор Дорошенко.

Зокрема, у 2023 році будуть реконструйовані 21 ГРП і 95 ШГРП. На заміну морально застарілому обладнанню будуть встановлені сучасні шафові газорозподільні пункти власного виробництва RGC Production. Близько 2640 приватних будинків отримають нові КБРТ.

1,44 млн грн. заплановані на кільцювання восьми газопроводів, заміну трьох пошкоджених ділянок газопроводів та заміну 14 спрацьованих засувок різного діаметру по всьому регіону. Крім того, буде проведена заміна 6 станцій катодного захисту мереж від корозії.

Завдяки плану розвитку підприємства на поточний рік буде придбано 23,6 тис. лічильників газу для проведення заміни побутовим споживачам. Також заплановано придбати 6 технологічних вузлів обліку газу, які будуть використані для діагностики мережі та визначення напрямків, які потребують першочергового проведення поточних ремонтів та планових ремонтних робіт.

Понад 3 млн грн планується спрямувати на придбання обладнання та приладів, необхідних для виконання виробничих завдань.

Увесь комплекс зазначених робіт виконується за рахунок тарифу на послуги розподілу природного газу. Тож для успішної реалізації запланованого важлива вчасна оплата послуг доставки газу клієнтами компанії.

admin

13 січня, 2023