Попри 18-мільйонну шкоду державі інженера Тульчинського лісгоспу не залишили навіть під «домашнім арештом»

Новини Вінниці / Попри 18-мільйонну шкоду державі інженера Тульчинського лісгоспу не залишили навіть під «домашнім арештом»

Сьогодні, 3 січня, Вінницький апеляційний суд обрав посадовцю Тульчинського лісомисливського господарства запобіжний захід – особисте зобов’язання. Відтак апеляційну скаргу прокурора, який наполягав на цілодобовому домашньому арешті, ВАС задовольнив частково, а ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду про відмову у застосуванні щодо підозрюваного домашнього арешту скасував.

Як повідомляє пресслужба суду, за версією слідства, підозрюваний як посадова особа державної лісової охорони та ще двоє його колег перевищили свої службові повноваження. Внаслідок цього державним і громадським інтересам через нелегальні рубки понад 6,5 тисяч дерев заподіяно майже 18 мільйонів гривень шкоди. У матеріалах справи значиться, що лісорубний квиток було видано незаконно, а обов’язкового висновку з оцінки впливу на довкілля взагалі не утворювалось.

Тож чоловік, ймовірно, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб без попередньої домовленості).

Якщо вину інженера лісового господарства доведуть, як покарання йому загрожуватиме ув’язнення на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.