Поранена вінничанка, донька якої загинула 14 липня, не хоче судитися з фіксером Кудіновим

Новини Вінниці / Поранена вінничанка, донька якої загинула 14 липня, не хоче судитися з фіксером Кудіновим

Вінничанка Ірина Дмитрієва, мати 4-річної Лізи, загиблої під час ракетного удару по площі Перемоги у Вінниці, відмовилась подавати позов до суду на журналіста-фіксера Антона Кудінова, який записав її реакцію на слова про втрату дитини. Більш того, поранена жінка попросила рідних не втручатися.

«Іринка попросила, щоб наша сім’я не втручалась, не розбиралась і взагалі залишила в спокої цього чоловіка. Вона не хоче розборок, ми це розуміємо та приймаємо. Тому, за проханням Іри, ніякого позову до суду не буде від родини», - пояснила дружина брата Ірини Вікторія Дмитришина.

Зазначимо, 16 липня фіксер італійського телеканалу RAI News 24 Антон Кудінов виклав у Facebook відеоінтерв’ю з Іриною Дмитрієвою, яка внаслідок обстрілу Вінниці втратила доньку та сама зазнала тяжких поранень. Інтерв’ю в реанімаційному відділенні записувала кореспондентка цього телеканалу Лаура Танґерліні.

Медіагрупа, яка вела зйомку, дала в руки постраждалої телефон з відео ще живої дівчинки та фіксувала на камеру реакцію жінки на це відео та на звістку про смерть власної дитини. Згодом Кудінов написав, що метою цього інтерв’ю було привернення уваги світу до війни в Україні та що сама жінка виявила таке бажання. Проте родичі постраждалої заперечили факт надання згоди на це інтерв’ю.

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) засудила публікацію інтерв'ю з потерпілою жінкою у Вінниці, чия донька загинула під час російського ракетного удару 14 липня. У комісії наголосили, що висвітлення російських атак не повинно завдавати додаткового болю та страждань усім постраждалим внаслідок цього. І зазначили, що в таких випадках пріоритетом є не зацікавленість аудиторії, а психологічний стан постраждалої людини. Комісія засудила спосіб, у який воно було записали інтерв’ю, і небажання Лаури Танґерліні й Антона Кудінова визнати власну неетичну поведінку та вибачитися. 

Кудінов уже видалив відео з потерпілою в лікарні.