Посадовицю райсуду у Вінницькій області ДБР викрило на хабарництві

Новини Вінниці / Посадовицю райсуду у Вінницькій області ДБР викрило на хабарництві

Заступницю керівника апарату одного із міськрайонних судів Вінницької області викрито на вимаганні 2 тисяч доларів з сприяння у вирішенні питання. На момент «домовленостей» жінка тимчасово обіймала посаду керівника апарату суду, адже її безпосередній начальник був у відпустці.

Як зазначають у пресслужбі ТУ ДБР у Хмельницькому, оперативники Бюро встановили, що посадовиця вимагала у чоловіка кошти за «вирішення питання» щодо непритягнення до адміністративної відповідальності через водіння в нетверезому стані (ч. 1 ст. 130 КУпАП).

Посадовиця запевнила чоловіка, що у разі, якщо «подяку» не отримає, його чекає найсуворіше покарання та позбавлення водійських прав. Крім того, аби мати змогу одержати кошти та «затягнути» розгляд справи, вона викрала матеріали адміністративного провадження.

Отже, заступниця керівника апарату суду підозрюється у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою, а також у викраденні документів, шляхом зловживання службовим становищем, вчинені щодо особливо важливих документів (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 357 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, NaПарижі писав про долю «хабаря 2021 року» на Вінниччині.

Щодо заступниці керівника апарату суду, то слід зазначити, що безпосередньо жінка не приймає рішення щодо міри покарання чи позбавлення покарання. Тому, коли її справа опиниться у суді, то, ймовірно, її перекваліфікують на «шахрайство», адже посадовиця ввела в оману «клієнта». Прецедентів достатньо. Проте «викрадання документів» можна довести…

Макс Мельник

14 січня, 2022