«Потом з нами швидко розберуться»: Лукашенко пояснив, чому боїться вводити війська

Новини Вінниці / «Потом з нами швидко розберуться»: Лукашенко пояснив, чому боїться вводити війська

На відміну від росіян білоруси починають розуміти, що втягнення їхньої країни у російсько-українську війну призведе до «відповіді». Навіть Олександр Лукашенко відчув небезпеку. Саме тому свої 300 танків на поліських кордонах та військових вирішив притримати.

Посилаючись на «президентський» сайт, Белсат наводить слова політика. Наводимо їх мовою оригіналу.

«Вы видите, что нас просто хотят затолкать в войну в Украине, специально. Чтобы мы оголили остальные наши границы А потом с нами разберутся быстро, мы даже из Украины не успеем вернуться, чтобы вас защитить. Это тактика. А стратегия у них – разобраться с Россией и с нами заодно, чтобы потом снова не начинать, как в августе 2020-го. А вдруг устоят, выдержат и т.д. Мы разгадали их замыслы, не просто разгадали: имеем достаточно для этого информации», – сказал Лукашенко.

За його словами, білоруси не хочуть скандалів і конфліктів.

«Еще раз повторяю: мы знаем, чего они хотят. Мы к этому готовы. Мы будем бороться и умирать за вас на нашей земле. В этом вы можете не сомневаться», – пояснив він, як зазвичай не уточнюючи кого має на увазі.

Нагадаємо, білоруські війська вже отримали наказ перетнути український кордон. Проте доволі велика кількість військових відмовляється його виконувати, вони навіть вирішили достроково розірвати контракти, термін дії яких закінчується у травні.

Раніше, 1 березня, секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що Білорусь може вести війська, а от чи буде відповідь по її території з боку України, вирішує президент Зеленський. З перших годин війни Білорусь перетворилась на майданчик для агресії у бік України. ЗСУ нанести кілька ракетний ударів по військовим об’єктам у Ростовській області РФ. По Білорусі не стріляли.

І ще. На території України  і зараз є білоруси. Їх техніка маркована літерою «О», проте більша частина чекає на команду.

Олег Верлан

3 березня, 2022