Правоохоронці затримали групу осіб, які підпалювали житло у Вінницькій області

Новини Вінниці / Правоохоронці затримали групу осіб, які підпалювали житло у Вінницькій області

Поліція розгорнула успішну операцію, яка призвела до затримання зловмисників, що систематично підпалювали квартири та будинки в різних регіонах України.

Ця кримінальна група, яка діяла на території Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької та Київської областей, завдавала значних збитків майновому майну та ставила під загрозу життя людей.

Операція була проведена спільно поліцією зі співробітниками Департаменту карного розшуку та слідчими з Житомирської області. В результаті були виявлені та затримані організатори злочинної групи - двоє мешканців Київської та Чернігівської областей у віці 20 та 26 років. Для виконання підпалів вони залучили девʼятьох інших осіб віком від 17 до 34 років з Київщини та Житомирщини.

Група працювала професійно й організовано. Вони використовували телеграм-канал для отримання замовлень на підпали, які коштували від 500 до 3000 доларів США. Підготовка до злочину включала розвідку, закупівлю паливно-мастильних матеріалів та створення "коктейлів Молотова". Після підпалів, вони надсилали відеозаписи клієнтам як підтвердження виконаної роботи.

За період своєї діяльності група зуміла пошкодити чотири квартири та п'ять будинків.

Слідство довело участь всіх учасників групи у серії підпалів. В результаті проведених обшуків та зібраних доказів, зловмисникам висунуто звинувачення за умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу організованою групою. За цим злочином їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Усім підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів.

Михайло Білик

20 березня, 2024