Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)

Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)

Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ на чолі із архімандритом Софронієм (Чуприною) 18 липня побували у зоні бойових дій на Сході України. Як повідомляє пресслужба єпархії, мета візиту - надання духовної підтримки та доставка гуманітарного вантажу воїнам Збройних Сил України та мирним жителям Донецької області.

Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ на чолі із архімандритом Софронієм (Чуприною) 18 липня побували у зоні бойових дій на Сході України. Як повідомляє пресслужба єпархії, мета візиту - надання духовної підтримки та доставка гуманітарного вантажу воїнам Збройних Сил України та мирним жителям Донецької області.

Насамперед вінничани зупинилися у селищі Зайцеве поблизу окупованої Горлівки. Місцевим жителям передали продукти харчування та необхідні побутові предмети. Разом із мешканцями селища архімандрит Софроній звершив молитви за їхнє здоров’я та за упокій спочилих родичів. Учасниками молитви були й діти, яких кілька років тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона похрестили вінницькі священики. Їм вінничани подарували солодощі та іконки у благословення.

У Зайцевому представники Вінницько-Барської єпархії звершили молитву та поклали квіти на місці загибелі військового медика Миколи Іліна, якого вбили тут 13 липня цього року проросійські бойовики при спробі евакуювати тіло загиблого побратима та допомогти пораненому бійцю.

Потім вінничани відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Торецьку. Для його вихованців привезли солодощі та газовану воду.

Учасники гуманітарного рейсу побували також у військових, з якими разом помолилися за здоров’я та Божу допомогу у захисті Батьківщини, а також пом’янули загиблих побратимів.

"На прохання бійців о. Софроній освятив військову техніку та місця, де вони несуть службу. Військовослужбовцям також була передана частина гуманітарного вантажу, яка складалася із продуктів, води та необхідних у військовому побуті речей. Ще одним етапом поїздки стане доставка військовослужбовцям спільного гуманітарного вантажу від Вінницько-Барської єпархії та української спільноти Естонії", - повідомляють у пресслужбі єпархії.

Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)Новини Вінниці / Представники Вінницько-Барської єпархії ПЦУ поїхали з гуманітарною та духовною місією у зону бойових дій (ФОТО)