Пробито лінію російської оборони під Бахмутом: Сирський розповів, що визначено план подальших кроків

Новини Вінниці / Пробито лінію російської оборони під Бахмутом: Сирський розповів, що визначено план подальших кроків

Українські захисники пробили лінію оборони росіян у районі на південь від Бахмута. Зараз ворог намагається контратакувати, але безуспішно.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський з посиланням на Military Media Center.

За його словами, росіяни не залишають своїх планів відновити наступ на Куп'янському та Лиманському напрямках. Хоча там поки фіксують відносне затишшя, що пов’язане з перекиданням нових сил.

«Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати минулого тижня населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції», - зазначив він.

Сирський уточнив, що ці два населені пункти були важливими елементами оборони ворога, що проходить у районі від Бахмута до Горлівки.

«У результаті успішних дій наших військ було пробито лінію оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій усі наявні резерви», - зазначив командувач Сухопутних військ.

Він розповів, що українські військові продовжують шлях вперед. Відбулася зустріч з командирами бригад, які зараз перебувають у районі Бахмута. За словами Сирського, більшість з проблемних питань вирішили на місці. На зустрічі обговорювали і подальші дії.

Нагадаємо, 15 вересня стало відомо, що українські захисники звільнили село Андріївка під Бахмутом, а 18 вересня у Міноборони підтвердили деокупацію Кліщіївки. У відомстві уточнили, що лише за тиждень від росіян на Бахмутському напрямку звільнили територію площею 2 квадратні кілометри.

Олег Верлан

18 вересня, 2023