Проєкт «Ліфт»: на Вінниччині майже кожну другу РДА очолює заступник «за минулої влади»

Новини Вінниці / Проєкт «Ліфт»: на Вінниччині майже кожну другу РДА очолює заступник «за минулої влади»

Програма президента Зеленського LIFT, з якою наче транспарантом, прийшли нові очільники Вінниччини у 2019 році, при детальному аналізі здається профанацією. Наше видання вже показало окремих «пасажирів» розпіареного проєкту. Аналізуючи біографію інших, не покидає враження, що «ліфт зламано» чи не на першому поверсі.

Програма президента Зеленського LIFT, з якою наче транспарантом, прийшли нові очільники Вінниччини у 2019 році, при детальному аналізі здається профанацією. Наше видання вже показало окремих «пасажирів» розпіареного проєкту. Аналізуючи біографію інших, не покидає враження, що вінницький «ліфт зламано» чи не на першому поверсі.

Нагадаємо, 10 червня NaПарижі з посиланням на VinMedia опублікував першу частину аналізу достойників, які очолили райдержадміністрації за допомогою «Ліфт» за губернатора Владислава Скальського.

Друга частина аналізу VinMedia також дає підстави для певних висновків.   

Отже, Оратівська РДА - Чугункін Олег Павлович. Досвідчений кадр у владі в районі. У 2015 році став заступником голови райради. Потім – головою РДА. Цю посаду він обіймав ще за каденції Петра Порошенка з березня 2018 року. Одним розпорядженням його звільнили з формулюванням «у зв'язку із закінченням строку повноважень Президента України», а іншим відразу призначили знову.   

Піщанська РДА - Гаврилюк Олександр Анатолійович. Колишній член БПП. Сам проживає в селі Городківка Крижопільського району. До призначення на посаду, з 2010 року був Городківським сільським головою.

Погребищенська РДА - вакантна посада. Виконує обов’язки заступник призначений «за Порошенка, Гройсмана, Коровія»…

Теплицька РДА - Побірський Олег Іванович. Голова ОСББ у Вінниці по вул. Учительській, 10. До призначення на посаду голови адміністрації Побірський працював у вінницькому облавтодорі.

Тиврівська РДА - Урдзік Віталій Валерійович. Працював головним державним інспектором відділу митної вартості Управління адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання на Вінницькій митниці. У ЗМІ пишуть про дружбу очільника РДА із В.Скальським. Тому, схоже, Урдзіку потрібно буде доказати новому очільнику області, що гідний обіймати посаду.

Томашпільська РДА - Закорченний Олександр Григорович. Нічого дивного – також був членом БПП, але вчасно перефарбувався. Томашпіль – мала Батьківщина голови Вінницької облради Анатолія Олійника. Тож, не дивно, що ще у 2015 році Закоречний, член БПП, став кандидатом на посаду голови РДА. До того він був керуючим справами у РДА.

Тростянецька РДА - Науменко Таїсія Іванівна. Раніше була… першим заступником голови Тростянецької районної державної адміністрації. До цього очолювала управління праці та соціального захисту населення.

Тульчинська РДА - Боровський Олег Володимирович. Ще один «ліфтер», який до цього обіймав посаду першого заступника голови Тульчинської РДА. Просто перейшов з одного кабінету до іншого.

Хмільницька РДА - Мазурик Максим Васильович. Був головою Лелітської сільської ради. Один із дійсно реальних прикладів призначення «нових людей» у владу.

Чернівецька РДА – Чернов Олексій Володимирович. У квітні 2020-го Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення голови Чернівецької районної державної адміністрації у Вінницькій області. Посаду обіймає О.Чернов. Раніше він працював сільським головою Борівської сільської ради Чернівецького району..

Чечельницька РДА – посада керівника вакантна.

Шаргородська РДА - Щур Юрій Борисович. Раніше був заступником голови Шаргородській РДА. Очільник райфедерації футболу. У 2015 році йшов від «Аграрної партії» до райради, тоді працював керівником управління праці і соціального захисту.

Ямпільська РДА - Майорова Людмила Олександрівна. Так само є вихідцем з РДА, працювала заступником голови з економічних питань. У 2015 році була у лавах БПП.

admin

15 червня, 2020