При «отриманні хабаря» НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»

Новини Вінниці / При «отриманні хабаря» НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали народного депутата від «Слуги народу» Сергія Кузьміних під час отримання грошей, які правоохоронці вважають хабарем. Кошти мали стати «подякою» від підрядників, які залучені до реконструкції лікарні.

Як написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook, за попередніми даними, Кузьміних затримали під час передачі йому «значної суми грошей, що детективи кваліфікують як отримання хабаря». Спроба зв’язатися з парламентарем виявилася марною. Телефон обранця наразі поза зоною досягнення.

Журналіст зауважив, що Кузьміних до походу у політику був відомим волонтером у Житомирі, надавав допомогу українським військовим.

В офіційному повідомлені НАБУ зазначено, що Бюро разом із Спеціалізованою антикорупціюною прокуратурою та Офісом генерального прокурора викрили чинного народного депутата України «на гарячому», під час одержання неправомірної вигоди. Прізвище не називається.

«Щойно НАБУ, САП та ОГП викрили чинного народного депутата України на «гарячому», під час одержання неправомірної вигоди у 558 тис. грн. За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області», - зазначається в офіційному повідомленні. 

Зазначимо, що 39-річний С.Кузьміних - голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Його обрали по 67-му округу у Житомирській області. Парламентар від «Слуги народу» проживає у Житомирі, безпартійний, до обрання був підприємцем. Він - засновник та голова благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд братів Кузьміних», член громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України, відкрив реабілітаційні центри для безкоштовного відновлення втраченого здоров'я бійців після отриманих травм, поранень та захворювань: у Житомирі, Черкасах та Києві.

Новини Вінниці / При «отриманні хабаря» НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»Новини Вінниці / При «отриманні хабаря» НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»Новини Вінниці / При «отриманні хабаря» НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»
Олег Верлан

28 січня, 2022