При смерті після застілля: на Вінниччині затримали підозрюваного у жорстокому побитті товариша

Новини Вінниці / При смерті після застілля: на Вінниччині затримали підозрюваного у жорстокому побитті товариша

На Вінниччині вранці 23 квітня лікарі прооперували пацієнта, якого швидкою було доставлено у вкрай важкому стані. Стан хворого після побиття стабільно важкий. Його кривдника затримано.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у той же день правоохоронці затримали раніше судимого 29-річного жителя Крижопільської територіальної громади. За інформацію слідчих, під час розпиття спиртних напоїв та раптового конфлікту він наніс тяжкі тілесні ушкодження знайомому.

До реанімаційного відділення Крижопільської окружної лікарні інтенсивного лікування 56-річного чоловіка із множинними гематомами та тупою травмою живота доставили близько 7:00. Із закладу поліцію повідомили про кримінальний характер травмування.

На підставі зібраних речових доказів поліцейські затримали чоловіка, причетного до скоєного.

Правоохоронці встановили, що в ніч з 21 на 22 квітня двоє чоловіків спільно відпочивали у будинку зловмисника. На ранок вони пішли додому до потерпілого. Під час застілля між ними і господарем виник побутовий конфлікт, який в подальшому переріс у бійку, в якій 29-річний чоловік наніс удари в живіт потерпілого. 

Зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру й обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом поліція розпочала розслідування за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

24 квітня, 2023