При Вінницькій ОВА провели засідання Ради з безбар’єрності

Новини Вінниці / При Вінницькій ОВА провели засідання Ради з безбар’єрності

У Вінницькій ОВА відбулося засідання Ради з безбар’єрності, на якому обговорили створення доступного простору у всіх сферах життя. 

На засіданні, яке відбулося 12 березня, брали участь очільники громад та керівники районних військових адміністрацій. Під час зустрічі, Сергій Борзов, начальник Вінницької ОВА, зазначив важливість забезпечення безбар’єрного простору у всіх сферах суспільного життя.

«Безбар’єрність має стати обов'язковою суспільною нормою, особливо у військових умовах, коли це є надважливою потребою для наших захисників та захисниць», - підкреслив він.

Борзов також наголосив на важливості реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та відповідного регіонального плану заходів на 2023-2024 роки.

Під час засідання обговорювались ключові питання, такі як безбар’єрність освітнього простору, доступність у закладах охорони здоров'я, культурних та спортивних закладах, а також у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Важливим аспектом є аналіз вдалої та невдалої практики та робота над вдосконаленням механізмів забезпечення безбар’єрності.

Пріоритетом на 2024 рік оголошено роботу в громадах, з метою забезпечення доступних послуг для кожного мешканця області, незалежно від фізичного стану чи місця проживання.

«Безбар’єрність – це не лише пандуси та таблички зі шрифтом Брайля. Це можливість для кожного бути мобільним, мати доступ до інформації та державних послуг, розвиватися і повноцінно жити», - підкреслив Сергій Борзов.