При Вінницькому фаховому коледжі мистецтв ім. Леонтовича відкрили ліцей

Новини Вінниці / При Вінницькому фаховому коледжі мистецтв ім. Леонтовича відкрили ліцей

У Вінницькому фаховому коледжі мистецтв імені М. Д. Леонтовича 19 грудня відбулося відкриття ліцею мистецтв. Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий, заступник голови облради Ігор Івасюк, начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов та його перша заступниця Наталя Заболотна привітали ліцеїстів із днем посвяти.

Як повідомляє Вінницька облрада, директор коледжу, Народний артист України Станіслав Городинський зазначив, що нині в ліцеї навчаються 26 учнів.

«Із першого жовтня в стінах коледжу відкрито ліцей мистецтв. І тепер в нас навчаються діти з різних куточків нашої Вінниччини. Вони всі заслуговують на можливість навчатися в мистецькій родині. Галузь мистецтва – особлива, вона потребує всебічної підтримки, адже це – здібності, талант, працелюбність, Сподіваюся, що ліцеїсти в майбутньому стануть і нашими студентами», – сказав Станіслав Городинський.

Вячеслав Соколовий привітав педагогічний колектив, учнів і студентів з визначною подією – відкриттям ліцею мистецтв.

«Рішення про відкриття ліцею депутати ухвалили восени. Це потрібне і важливе рішення! Воно розкриває нові перспективи для навчального закладу. Навіть у складних умовах ми маємо дбати про дітей, про їхнє майбутнє, про українську культуру, – сказав Вячеслав Соколовий. – Це – нові можливості, унікальна студентська і учнівська аудиторія, потужний педагогічний колектив. Бажаю усім, хто навчається – бути на висоті, а усім, хто навчає – радіти успіхам своїх вихованців. У період війни важливо продовжувати культурні традиції, розвивати мистецтво. Великих і малих вам, ліцеїсти, перемог і досягнення цілей, а усім нам – великої Перемоги над ворогом!»

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов побажав колективу коледжу і надалі розвивати театральне й музичне мистецтво та хореографію.

«А ліцеїстам бажаю, щоб ви відбулися, як справжні українці й на світових сценах прославляли Україну. Щоб український стяг підіймався завжди, коли ви будете виступати на відомих мистецьких майданчиках», – сказав Сергій Борзов.

26 учням вручили значки ліцеїстів коледжу.