Прибирання снігу: у Вінниці кажуть про дефіцит комунальників

Новини Вінниці / Прибирання снігу: у Вінниці кажуть про дефіцит комунальників

Протягом декількох тижнів у соцмережах вінничани скаржились на те, що місто погано прибирають від снігу. Не так оперативно, як завжди, а подекуди до «чорного асфальту» і не відчищають взагалі.

Як стало відомо NaПарижі, причина у гострому дефіциті кадрів на підприємствах, які традиційно відчищають Вінницю від снігу.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрія Семенюка, у зимовий період до цих робіт залучені комунальне підприємство «Шляхове управління», «Комбінат комунальних підприємств», «ЕкоВін» та два приватні фірми.

Через різні причини минулого року з підприємств звільнилося близько 55 чоловіків. 

«До Збройних Сил України було мобілізовано понад 50 чоловіків. Зазначу, що серед них один повернувся з пораненням, один працівник «Комбінату комунальних підприємств», на жаль, загинув. Є один працівник «Шляхового управління», який наразі вважається зниклим безвісти», - пояснив він. 

Недорахувались за різних причин понад десяти сезонних працівників у «Шляховому управлінні». А це четверта частина від загальної кількості сезонних працівників. Проте в цілому на підприємстві щоденно працює 329 людей, з них близько 46% – це жінки.

«Середній вік механізаторів та прибиральників по місту - 61 рік, є працівники 74-75 років. Найстаршій працівниці «Шляхового управління» 81 рік», - додав Ю.Семенюк.

Отже, у комунальній сфері дефіцит працівників, як переконані у міськраді, став доволі відчутним. А не вистачає робочих рук, не виконуються належним чином завдання.