Пригоди Чауса: НАБУ звинувачує СБУ у приховуванні судді-втікача

Новини Вінниці / Пригоди Чауса: НАБУ звинувачує СБУ у приховуванні судді-втікача

Національне антикорупційне бюро звинувачує СБУ в перевищенні службових повноважень і приховуванні колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса після його затримання на Вінниччині. Також у НАБУ нагадали, що втікач підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Національне антикорупційне бюро звинувачує СБУ в перевищенні службових повноважень і приховуванні колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса після його затримання на Вінниччині. Також у НАБУ нагадали, що втікач підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

«КПК України передбачає, що в разі виявлення розшукуваної особи, її повинні передати уповноваженому представнику органу досудового розслідування. Водночас маємо ситуацію фактичного приховування підозрюваного співробітниками СБУ», - йдеться в повідомленні.

У Бюро заявляють, що двічі просили СБУ доставити Чауса до них, але служба звернення проігнорувала.

«Вживання заходів безпеки до особи, яка перебуває в статусі потерпілого у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчими СБУ, жодним чином не може бути підставою для приховування такої особи від кримінального судочинства і невиконання постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - заявляють в НАБУ.

Бюро закликає СБУ доставити Чауса до Вищого антикорупційного суду, який 4 серпня буде обирати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, викрадений навесні у Кишиневі Чаус знайшовся в селі Мазурівка Могилів-Подільського району Вінницької області. Він був голодний та лише у спідньомуВ СБУ прокоментували факт його вивезення – для лікування.

Тим часом вінничани поширують відео «Пригоди Чауса».