Приклав пістолет до голови відвідувача кафе: у Вінниці після інциденту п’яному інкримінують хуліганство

Новини Вінниці / Приклав пістолет до голови відвідувача кафе: у Вінниці після інциденту п’яному інкримінують хуліганство

В одному із закладів харчування Вінниці по вулиці Київській 31-річний чоловік в стані алкогольного сп’яніння погрожував стартовим пістолетом відвідувачам закладу. Ба більше, зброю він приклав майже до голови людини та нібито був готовий стріляти…

Як повідомляють у поліції Вінницької області, інцидент стався 23 грудня. Чоловік прийшов у заклад та протягом кількох годин вживав алкоголь. Через деякий час він почав лаятись, поводитись  агресивно та кидатися на відвідувачів.

Потім клієнт дістав стартовий пістолет, підійшов до сусіднього столика та скерував його в напрямку одного з присутніх. Хлопець разом з іншими відвідувачами миттєво відреагував на погрозу зловмисника, відібрали у нього зброю та утримували до приїзду поліцейських.

Прибувши на виклик, правоохоронці затримали правопорушника. Ним виявився раніше судимий житель Херсонської області.

Зброю затриманого направили її на експертизу.

Слідчими відділу поліції № 2 Вінницького райуправління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

За погодженням з окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину та направлено клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

26 грудня, 2022