Прикидався пораненим військовим та просив у людей гроші на лікування

Новини Вінниці / Прикидався пораненим військовим та просив у людей гроші на лікування

Гайсинські слідчі розкрили складний випадок шахрайства, пов'язаний зі зловживанням довірою. Злочинець вигадав собі історію пораненого військовослужбовця, щоб витягнути гроші на своє вигодовування.

Початок цієї історії був закладений ще у вересні минулого року, коли жителька Рівненської області познайомилася з чоловіком на Facebook. Співрозмовник виступав як військовослужбовець, що проходить лікування через отримане поранення. Після тривалого спілкування він просив фінансової підтримки для своєї реабілітації. Загалом, жінка передала йому понад 20 тисяч гривень.

Поліція зуміла встановити особу шахрая, яким виявився раніше судимий 36-річний вінничанин. Виявилося, що він не мав жодного стосунку до ЗСУ.

Під час розслідування правоохоронці довели його причетність до 91 епізоду шахрайства, внаслідок яких він заволодів понад 80 тисячами гривень.

Наразі ведеться перевірка на причетність фігуранта до інших правопорушень.

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури, 18 квітня чоловіка повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 і 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За скоєні злочини чоловікові загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Михайло Білик

23 квітня, 2024