Привласнив та легалізував майже 2,5 мільйони бюджетних гривень: у Вінниці судитимуть керівника охоронної фірми

Новини Вінниці / Привласнив та легалізував майже 2,5 мільйони бюджетних гривень: у Вінниці судитимуть керівника охоронної фірми

Зловживаючи службовим становищем, 52-річний обвинувачений протягом п’яти років вносив неправдиві відомості до документації з надання послуг з охорони одного із вінницьких комунальних підприємств. Це дозволяло заволодівати частиною перерахованих його ТОВ коштів. Проте аферу викрили…

Нагадаємо, на початку травня  NaПарижі писав, що у Вінниці суд вирішив взяти під варту директора охоронної фірми, якого підозрюють у заподіянні 2,5-мільйонній шкоді комунальникам.

Тримання під вартою із визначенням майже 2,5 мільйонів гривень застави замість домашнього арешту. Такий запобіжний захід було застосовано щодо директора ТОВ «Охоронна фірма «Джем-Спорт».

Як нині повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, задокументували протиправну діяльність фігуранта слідчі Вінницького райуправління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час подачі документів для участі в процесі проведення публічних закупівель зловмисник свідомо «збільшував» в десятки разів кількість працівників очолюваної ним фірми, які надаватимуть послуги з охорони. Зловмисник зловживав службовим становищем і вносив неправдиві відомості до договорів та інших офіційних документів, які він підписував в подальшому.

Таким чином фігурант злочинним шляхом привласнив 2,5 мільйони гривень бюджетних коштів. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

29 травня, 2023