Публікацію про вибухи у Вінниці казахстанське ЗМІ відмовилось видаляти на вимогу Роскомнагляду

Новини Вінниці / Публікацію про вибухи у Вінниці казахстанське ЗМІ відмовилось видаляти на вимогу Роскомнагляду

Роскомнагляд розпочав боротьбу з антиросійською пропагандою у Казахстані. Відомство вимагало видалити кілька публікацій про «СВО» в Україні, що з'явилися на сайті казахстанського російськомовного журналу «Влада». Приводом для тиску стали новини про липневий ракетний обстріл Вінниці та загиблих під час облоги Маріуполя.

У Москві вважають, що повідомлення про тисячі жертв, казахстанське видання vlast.kz, яке зокрема цитувало інформацію від мера Маріуполя В.Бойченка, є фейковим. Тому його треба видалити. Також росіяни не згодні з позицією заступника ОП К.Тимошенка, який коментував наслідки ракетних ударів по Вінниці 14 липня.

Редакція видання в Казахстані заявила, що не має наміру нічого видаляти та виконувати запити російського відомства. Ба більше, журналісти наголосили, що й надалі публікуватимуть матеріали про війну незалежно від думки російського відомства, відповідального за військову цензуру. У виданні додали, що діяльність редакції не підпадає під чинність російських законів. Таким чином, провалилася чергова спроба Росії поширити цензуру на найближчі країни.

До речі, з вимогами видалити той чи інший контент про війну Роскомнагляд звертався до казахстанських медіа вже кілька разів. Тільки один портал - Newtimes.kz. - виконав припис Роскомнагляду, пояснивши це «небажанням позбавлятися російської аудиторії».