Путін оголосив часткову мобілізацію: шукатимуть 300 тисяч резервістів

Новини Вінниці / Путін оголосив часткову мобілізацію: шукатимуть 300 тисяч резервістів

Російський диктатор В.Путін звернувся до росіян з приводу так званої «спеціальної військової операції». Через дефіцит «кадрів» він «презентував» часткову мобілізацію та пригрозив Заходу ядерним ударом.

«Призову на військову службу підпадають лише ті громадяни, які перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу в лавах Збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід», - заявив очільник Кремля.

Путін у ході звернення знову погрожував країнам Заходу застосуванням ядерної зброї, додавши, що «це не блеф». За його словами, країни Заходу нібито підштовхують Україну до перенесення військових дій на територію Росії.

У виступі Путін сказав про загрозу «політичного, економічного, культурного суверенітету» саме Росії, про «ядерний шантаж»», про «можливість і допустимість застосування проти РФ зброї масової поразки - ядерної зброї».

«Тим хто дозволяє собі такі висловлювання, хочу нагадати, що наша країна також має у своєму розпорядженні різні системи поразки і за окремими компонентами більш сучасними, ніж у країн НАТО. При загрозі своєї територіальної цілісності Росія використовує всі наявні кошти, це не блеф», - заявив він.

Російський президент запевнив, що Росія підтримає «рішення громадян» на псевдореферендумах у захоплених регіонах України.

«Росія не може віддати близьких їй людей на розтерзання ката і не відгукнутися на їх прагнення визначати свою долю. Росія підтримає рішення, яке ухвалять жителі Донбасу, Запорізької та Херсонської областей», - заявив диктатор.

Зазначимо, російські маріонетки хочуть провести «референдуми» з 23 по 27 вересня, хоча раніше в заявах окупантів фігурувала дата - 4 листопада.

За даними російської «Медуза», Москва хоче пришвидшити так звані «референдуми» та приєднати захоплені території, щоб оголосити часткову мобілізацію та запровадити воєнний стан. Джерела видання пояснюють, інструмент «референдумів» потрібен РФ для того, щоб зупинити просування ЗСУ. У Москві вважають, що українські війська нібито «не ризикнуть наступати на територію Росії».

Міністр оброни РФ С.Шойгу заявив, що «під час часткової мобілізації буде покликано загалом 300 тисяч резервістів», що строковики та студенти нібито не підпадуть під мобілізацію.

«У Росії величезний мобілізаційний ресурс, майже 25 млн осіб, частковій мобілізації підлягають трохи більше ніж 1%», - стверджує глава Міноборони РФ.

Отже, у Москві вирішили полякати не Київ, де це вже пізно робити, а Вашингтон, Брюссель, Лондон. Хоча, здається, і з цим росіяни запізнились.

Олег Верлан

21 вересня, 2022