Радник президента та полковник міліції, який вимагав у Вінниці мільйон у підприємця, є засновником «дивного» благодійного фонду

Новини Вінниці / Радник президента та полковник міліції, який вимагав у Вінниці мільйон у підприємця, є засновником «дивного» благодійного фонду

Доволі часто гучні «хабарні» справи, в яких фігурують «радники президента», чи тихо «помирають», чи «залишаються дрейфувати». Принаймні є приклади минулого року, коли після затримання у Києві вінничан з «посвідченнями», розслідування зійшло нанівець. Аби подібне не сталося з вимаганням 1,1 млн грн. у вінницького бізнесмена та затримання трійці «гостей» Вінниці, NaПарижі вирішив познайомити читачів щонайменше з одним ключовим фігурантом.

Доволі часто гучні «хабарні» справи, в яких фігурують «радники президента», чи тихо «помирають», чи «залишаються дрейфувати». Принаймні є приклади минулого року, коли після затримання у Києві вінничан з «посвідченнями», розслідування зійшло нанівець. Аби подібне не сталося з вимаганням 1,1 млн грн у вінницького бізнесмена та затримання трійки «гостей» Вінниці, NaПарижі вирішив познайомити читачів щонайменше з одним ключовим фігурантом.

Для початку нагадаємо, що усі силові відомства повідомили про те, що 25 червня затримано групу з трьох чоловіків, які підозрюються у вимаганні коштів - нібито повернення неіснуючого боргу. Свою жертву вони переконували, що мають зв‘язки в Офісі президента та правоохоронних органах, тому у разі відмови, миттєво закриють його бізнес.

На відміну від звичайних рекетирів з кримінальним минулим, ці чоловіки «козиряли» посвідченнями «високої якості». Так, колишній полковник міліції представлявся радником президента Володимира Зеленського, а його спільники - генералом СБУ та членом антикорупційної громадської організації.

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел, посвідчення радника президента у полковника міліції зовні справжнє. Експертиза встановить, чи має документ ознаки підробки. А от у мобільному телефоні експравоохоронця зберігається «база» зі справжніми номерами нерядових українців - від високопосадовців ранга міністра до нардепів, приміром О.Дубінського.  

Отже, знайомимо – полковник у відставці Микола Шейко у 2006-07 роках був помічником нардепа 5 скликання Івана Вернидубова (Блок «ЗаЕдУ»), якого обрали на мажоритарному окрузі у Севастополі.

Тоді ж - у березня 2007 року – М.Шейка в Андріївській церкві урочисто посвятили в кавалери Ордену Святого Станіслава та нагородили відповідною відзнакою.

Однак, Микола Шейко вказується, як генерал-лейтенант, заступник Генерального комісара «Міжнародної поліцейської корпорації громадської безпеки».

Микола Федосович є серед засновників (з липня 2014-го) благодійного фонду «Почуття єдиної родини» разом з кількома жителями Луганська.

На опублікованому пресслужбою прокуратури Вінницької області фото чітко видно, що одне з посвідчень видано громадською організацією.

  

Щодо ГО «Міжнародне антикорупційне бюро», то ця організація зареєстрована у Києві в січні 2016-го. Її статутна діяльність передбачає приватну охоронну діяльність та розслідування. Очолює її лучанин Петро Папач.

Людина з таким прізвищем, ім’ям та по батькові, згідно з даних НАЗК, є пенсіонером, у власності якого перебувають лише будинок в обласному центрі, недобудована дача під Луцьком і раритетний ВАЗ-21013, хоча сам він значиться кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Компанія Екотоп Україна» (Київ), що успішно займається гуртовою торгівлею паливом, але його сім'я отримає допомогу як малозабезпечена.

До речі, не варто плутати з іншою «паливною» ТОВ «Компанія Екотоп», зареєстрованою у Старобільську Луганської області, кінцевим бенефіціаром якої є Олександр Шейко.

Олег Верлан

27 червня, 2020