Ракетний удар по Вінниці здійснювався по наводці - Монастирський

Новини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці здійснювався по наводці - Монастирський

У Вінниці тривають перевірки людей, які мають інформацію щодо навідника, через якого 14 липня російські терористи завдали ракетного удару по площі Перемоги. Чи ідентифіковано особу корегувальника, наразі силовики не кажуть. До слідчих дій залучені співробітники МВС і СБУ.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив очільник МВС Денис Монастирський.

За його словами, у Вінниці майже завершені всі роботи з розбирання завалів.

«Ми наразі дуже активно перевіряємо спільно з СБУ підозрюваних, тих, хто міг здавати інформацію, наводити безпосередньо. Бо очевидно, що була наводка саме на центр Вінниці, де перебувала дуже велика кількість людей», — зазначив голова МВС.

Монастирський також наголосив, що правоохоронні органи постійно виявляють зрадників, які допомагають ворогу у наведенні вогню на українські міста.

«Щодо цього працюють у кожному місті й містечку, і такі люди виявляються. Останній випадок був кілька днів тому — у Торецьку Донецької області, де тривають обстріли. І там ми знайшли людину, яка коригувала вогонь по цивільних об’єктах і по тих об’єктах, де знаходилися наші військові», — розповів міністр.

Нагадаємо, що 14 липня дві ракети влучили у Будинок офіцерів, а одна – на парковку перед медцентром «Нейромед», розташованим у БП «Ювілейний».  

Олег Верлан

6 серпня, 2022