Разом «святкували»: на Вінниччині рецидивіст обікрав товариша

Новини Вінниці / Разом «святкували»: на Вінниччині рецидивіст обікрав товариша

У с. Висока Гребля Тульчинського району двоє чоловіків мирно вечеряли, потім гість пішов. Невдовзі господар помітив, що зник його мопед і звернувся до поліції. Транспортний засіб знайшли на березі водойми.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, в ніч з 6 на 7 травня хазяїн оселі розповів, що напередодні події він разом зі своїм знайомим розпивали алкогольні напої. Після застілля гість залишив помешкання товариша та пішов. Згодом господар виявив, що немає мопеду Suzuki, який був залишений ним біля будинку.

В ході проведення першочергових розшукових заходів працівники поліції розшукали двоколісний транспортний засіб та встановили особу причетну до вчинення злочину. Ним виявився 31–річний неодноразово судимий за майнові злочини місцевий житель.

Як тільки підозрюваний дізнався, що мопед розшукує поліція, одразу покинув його біля місцевої водойми та зник. Вже 7 травня чоловіка затримали.

За цим фактом розпочато провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). За таке правопорушення передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. Слідством вже повідомлено зловмиснику про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

9 травня, 2022