Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групи

Новини Вінниці / Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групи

У Вінниці триває реконструкція парку «Хімік». Тут завершують будівництво фонтану, влаштовують бігову доріжку та пішохідні зони, встановлюють опори під світильники. На завершальному етапі реставрація вхідної групи та альтанки. У планах – створити зони відпочинку, встановити лаву добросусідства, сцену, дитячі «острівці», майданчик для вигулу собак та багато іншого.

Парк «Хімік» має площу 2,4 га. У Вінницькій міськраді нагадують, що у 2018 році КП «Інститут розвитку міст» розпочало публічні обговорення з жителями мікрорайону щодо того, яким вони хочуть бачити оновлений парк. Побажання були враховані під час розробки проєкту. Над новим плануванням парку працювала команда архітекторів з Одеси. Саме вони пройшли відбір на «Архітектурній майстерні» і вибороли перемогу серед інших 14 команд з усієї України, зокрема Львова, Полтави, Києва, Павлограда та Вінниці.

«До реконструкції приступили на початку цього року. Для нас важливо зберегти ідентичність парку. Наприклад, альтанку та вхідну групу укріпили і наразі завершується їх реставрація. Також на завершальному етапі заміна мереж: теплопостачання, водопроводу, каналізації. Це важливо, адже у парку відновлюємо фонтан», – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

За його словами, на центральній алеї встановили 12 опор під світильники, під інші роблять закладні. Загалом тут має бути більше півсотні світлодіодних світильників різного типу. Також на  алеї завершують укладати плитку,  а на  біговій доріжці ще потрібно зробити гумове покриття. Нині  тривають роботи по облаштуванню пішохідних зон та  фонтану.  

У найближчих планах зробити основу під майданчик для вигулу собак. Запланували поставити  лаву «добросусідства», на якій одночасно зможуть сидіти багато людей. Також у планах –  місця для активного і пасивного відпочинку, дитячі «острівці», сцена. Проєктом передбачили озеленення, ремонт паркану тощо. 

Новини Вінниці / Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групиНовини Вінниці / Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групиНовини Вінниці / Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групиНовини Вінниці / Реконструкція парку «Хімік» у Вінниці: завершують будівництво фонтану, альтанок і вхідної групи
Олеся Рудницька

8 листопада, 2021