РФ провокує зіткнення із НАТО. Ексміністр Рева вважає, що після інциденту з Польщею війна неминуча

Новини Вінниці / РФ провокує зіткнення із НАТО. Ексміністр Рева вважає, що після інциденту з Польщею війна неминуча

Одразу після заяви Варшави про можливе направлення польських миротворців в Україну російський винищувач-бомбардувальник пролетів над Волинню і зайшов у повітряний простір Польщі. Співпадіння?..

Інцидент стався сьогодні, 21 березня, о 13.15 російський літак порушив повітряний простір Польщі. Інформацію підтверджено даними радарів. Проліт зафіксували також поляки.

«Росія провокує зіткнення із збройними силами НАТО», - повідомив головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов. 

Скоріше намагається довести, що не варто допомагати Україні. Ексміністр соцполітики та колишній військовий Андрій Рева звернув увагу на те, що інцидент відбувся перед візитом президента Джо Байдена.  

«Рашистський рейх нагло погрожує Польщі на очах усього світу і застерігає Джозефа Байдена від підтримки союзника по НАТО. Нагадаю, що Польща - член НАТО з 1999 року і на неї, на відміну від України, поширюється стаття 5 Вашингтонського Договору, яка  гласить, що напад на країну-учасницю НАТО є нападом на весь альянс. Як поведе себе лідер вільного світу - президент США? Чи приїде до Польщі? Погрожуватиме агресору відповіддю у випадку нападу на Польщу? Чи буде розповідати про мир та небажання воювати з Росією?», - написав А.Рева.

Ексміністр переконаний, що сьогоднішній інцидент у Польщі – це перший сигнал майбутньої війни».

«Вона неминуча», - підвів підсумок Рева.

Олег Верлан

21 березня, 2022