РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані території

Новини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані території

Росія розпочала підготовчі роботи для будівництва нової залізниці, яка планується з’єднати Ростов-на-Дону з Кримом через окуповані території Донецької й Запорізької областей України.

Аналіз супутникових знімків, отриманих від Європейського космічного агентства 25 лютого 2024 року, дозволив виявити ознаки підготовки до будівництва цієї залізниці.

Підготовчі роботи на умовній Східній гілці (Ростов – Таганрог – Маріуполь) тривали протягом усього 2023 року. Однак наприкінці 2023 року і на початку 2024 року сили оборони України завдали кілька ударів по новому залізничному мосту в районі села Гранітне, що призвело до пригальмування темпів робіт.

На Західній гілці (Маріуполь – Бердянськ – Якимівка) росіяни обіцяли розпочати будівництво у першому кварталі 2024 року, і ця обіцянка виконалася. Село Осипенко стане вузловою станцією, а сусідній воєнний полігон поблизу села Новопетрівка використовується російськими військовими для тренувань та дислокації особового складу.

З ознаками будівництва залізниці на сході України можна припустити, що нові колії перетнатимуть південну частину країни. Дві колії можуть простягнутися від східного коридору, одна з яких поверне на північ до Маріуполя, оминаючи село Нікольське, а інша прокладена вздовж узбережжя Азовського моря.

Усі ці підготовчі роботи є частиною стратегії Росії щодо зміцнення залізничного сполучення з Кримом, аналіз якої дозволяє припустити подальше розширення мережі залізниць на окупованих територіях України.

Новини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані територіїНовини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані територіїНовини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані територіїНовини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані територіїНовини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані територіїНовини Вінниці / РФ розпочала будівництво залізниці з Маріуполя до Криму через окуповані території