Рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах Вінницької області

Новини Вінниці / Рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах Вінницької області

У боротьбі з наслідками самовільного випалювання сухої трави в екосистемах Вінниччини, рятувальники продовжують свою важливу роботу. За звітний період, 3 березня, було ліквідовано 17 пожеж сухої рослинності на площі приблизно 9 гектарів.

Зафіксовані випадки загорянь сталися у різних районах області, включаючи Тульчинський, Вінницький, Могилів-Подільський, Гайсинський, Хмільницький та місто Вінницю.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки, утриматися від випалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках. Також важливо уникати розпалювання відкритого вогню поруч із будівлями та залишати недопалки та сірники якомога далі від сухої трав'яної підстилки.

Пам'ятайте, що такі дії можуть призвести до серйозних наслідків, таких як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню, що загрожує житловим будівлям та будівлям господарського призначення.

За самовільне випалювання сухої трави та її залишків законом передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Тож кожен повинен бути відповідальним та обережним, щоб уникнути негативних наслідків для навколишнього середовища та безпеки співгромадян.

Новини Вінниці / Рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах Вінницької областіНовини Вінниці / Рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах Вінницької області
Михайло Білик

4 березня, 2024