Рокове видалення: вінницька «Нива» вдома поступилася «Карпатам»

Новини Вінниці / Рокове видалення: вінницька «Нива» вдома поступилася «Карпатам»

У Вінниці на ЦМС «Локомотив» 25 вересня зустрічалися місцева «Нива» та львівські «Карпати». Команди – сусіди по турнірній таблиці у групі А Другої ліги. У драматичному поєдинку, попри гол-красень Артура Загорулька вінничани поступилися 1:2.

У чотирьох попередніх матчах на домашній арені вінничани впевнено перемагали суперника, забиваючи у ворота мінімум три м’ячі, а львівяни навпаки у гостьових зустрічах двічі програвали. Обидві команди «виправили» ці тенденції.

Початок матчу був за господарями. На 6-й хвилині простріл справа від Загорулька ледь не замкнув Громок – Галенков зміг завадити гравцю «Ниви» вразити дальній кут. На 12-й хвилині гостей вже врятувала поперечина. Калітов навісив з кутового, а Маляренко ударом головою поцілив у каркас воріт.

А за хвилину граючий президент «Ниви» Артур Загорулько забив гол-шедевр. Атака почалася з введення м’яча Шкарбаном від воріт, далі Маляренко виграв верхову боротьбу і скинув м’яч на Загорулька. Артур перекинув м’яч спочатку через Болденкова, а потім і через Лобая, та, опинившись перед воротами, виграв дуель у Сілецького – 1:0.

«Карпатам» досить важко давалась гра попереду, адже суперник грав дуже організовано у захисті. Перша біль-менш небезпечна нагода з’явилася у львів’ян лише на 28-й хвилині. Чачуа знайшов пасом у карний майданчик Кожанова і Денис пробив гостро, але поруч зі стійкою.

«Нива» відповіла потужним ударом від Загорулька, на який зреагував Сілецький.
А вже на 31-й хвилині гості були забов’язані забивати. Стрімку контратаку розігнав Кожанов і видав відмінний пас у карний майданчик на Чачуа. Амбросій пробивав повз Шкарбана і вже бачив м’яч у сітці, але Бондар врятував свою команду – вибив м’яч з лінії воріт.

Ключовий же епізод гри стався на 40-й хвилині. Ігор Маляренко у боротьбі за м’яч на бровці у стрибку ногою влучив по голові Сергію Сімініну. Арбітр матчу Ігор Бич з Києва одразу вилучив гравця «Ниви» з поля, а футболісту «Карпат» ще п’ять хвилин надавали допомогу лікарі. До речі, до честі Сімініна, він продовжив гру з перебинтованою головою.

Отже, було зрозуміло, що другий тайм буде важким для «Ниви». З кожною хвилиною гості посилювали тиск на ворота Шкарбана. Циткін спробував зміцнити захист через заміни, але це також не допомогло зупинити львів’ян. До того ж на 61-й хвилині гру залишив Загорулько і стало зрозуміло, що «Нива» сконцентрується виключно на втримуванні рахунку.

Не вдалося. У середині тайму протягом п’яти хвилин «Карпати» забили двічі. На 68-й хвилині Борячук на чужій половині поля допустив помилку і влучив у Галенкова під час передачі. Денис промчав понад 40 метрів з м’ячем, видав ідеальний пас у карний майданчик на Кожанова. Капітан «Карпат» з 10-и метрів влучив у дев’ятку – 1:1.

А на 73-й хвилині гості провели стрімку атаку. Будник справа від воріт видав чудовий пас на Кожанова, Денис увірвався у карний майданчик і віддав вліво на Гуменюка, після чого Максим розстріляв ворота Шкарбана – 1:2.

«Нива» до кінця матчу намагалася зрівняти рахунок і в компенсований час був удар Георгієва головою після навісу зі стандарта, але Сілецький впевнено забрав м’яч. «Карпати» здобули важку перемогу і зміцнили своє положення на четвертій сходинці. «Нива» вдруге поспіль програє.

«Для здобуття очок нам забракло трохи сил, футбольного фарту. Зрозуміло, і видалення вплинуло на результат. Адже ми грали проти серйозного суперника. Через чисельну меншість у другому таймі ми розташували форварда трохи нижче, і моментів в нападі у «Ниви» стало менше. Будь-яка команда повинна вміти грати в такій ситуації.

В другому таймі ми прагнули грати із контршансами, а не у глухому захисті. Прагнули забити другий гол! Не все виходило, адже ми нерідко втрачали м’яч.

Щодо видаленого Ігоря Маляренка. Це ігровий момент. Футболіст сам розуміє, що зіграв неправильно. Він пропускає наступний тур, але нам є ким його замінити», - прокоментував клубній пресслужбі поразку гшоловний тренер «нивівців» Володимир Циткін.

Макс Мельник

26 вересня, 2021