Росія атакувала Київ ракетами, які летіли по балістичній траєкторії

Новини Вінниці / Росія атакувала Київ ракетами, які летіли по балістичній траєкторії

У Києві 14 січня внаслідок ранішньої атаки росіян пролунало кілька вибухів, після цього увімкнулося оповіщення повітряної тривоги. Влада повідомила про атаку на об'єкти інфраструктури столиці. Крім цього у селі Копилів Київської області зафіксували влучання у житлову забудову, потерпілих немає, пошкоджено 18 приватних будинків.

«Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали», - прокоментував в ефірі телеканалу 24, національного телемарафону і в коментарі УП речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог у суботу. Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С-300, які летять по балістичній траєкторії. Ракети С-300 є різних модифікацій, тому певна модифікація, можливо, дозволяє застосовувати їх з території Росії, додав він.

Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел.

На жаль, нагадав Ігнат, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет.

Олег Верлан

14 січня, 2023