Росія пропонує Заходу поступки та свій «план перемир’я»: Кремль сподівається на «паузу» для відновлення армії

Новини Вінниці / Росія пропонує Заходу поступки та свій «план перемир’я»: Кремль сподівається на «паузу» для відновлення армії

Авторитетне італійське видання La Repubblica опублікувала новину про те, що нібито у США та Євросоюзі припускають можливість початку перемовин між Росією та Україною після того, як ЗСУ звільнять Херсон. Нібито неофіційні діалоги Білого дому з оточенням Путіна стосувались цієї теми. Новину вже активно тиражують російські пропагандистські канали.

Про те, що у Кремлі нині намагаються на час зморозити війну, щоб відновити військовий потенціал і не бути залежними від постачань зброї від Білорусі, Ірану та КНДР, пишуть у численних російських телеграм-каналах.

Відчувається втома «від конфлікту» серед європейців. Звісно, вони не замерзнуть без російського газу, але навіть півцентове подорожчання палива сприймають доволі болісно. У Штатах відчувають небезпеку від Китаю, тому «тихоокеанська криза» може затьмарити «українську війну», хоча для Вашингтону принципово довести, що Москва не виграє.

У Кремлі зараз піарять засновника ПВК Вагнера настільки, що навіть можуть доручити Є.Пригожину створити «власну ультрапатріотичну партію», яку пустять у Держдуму. Звісно, в оточенні Путіна впевнені, що насправді контролюватимуть цих «патріотів» та їхніми руками прибиратимуть незадоволених. Лінію фронту «по Дніпру» та «паузу» у Москві сподіваються витратити на те, щоб відновити військовий потенціал, а потім, коли Києву не допомагатимуть, вдарити більш потужно та здобути перемогу.    

Чи можна вірити публікації про «можливість початку перемовин»? За лаштунками обговорюють все. Контакти зберігаються. Судячи з розуміння ситуації у більшості столиць, на поступки Кремлю не погодяться у Києві, Лондоні та Вашингтоні.

Щодо перемовин, то максимум чого можуть досягти всі сторони, це ненагадування Зеленським про відмову від переговорів з Путіним. Навіть другорядні українські посадовці можуть сказати, що гіпотетично діалог припустимий.

До перемир’я не готове українське суспільство. На Банковій це відчувають. На Заході теж. Тому наразі можна казати, що чергові плани Кремля приречені у зародку.     

Олег Верлан

7 листопада, 2022