Росіяни для нових підрозділів дістають стару радянську техніку та малюють на ній «Дари Смерті» з Гаррі Поттера

Новини Вінниці / Росіяни для нових підрозділів дістають стару радянську техніку та малюють на ній «Дари Смерті» з Гаррі Поттера

Зазнаючи військових невдач і катастрофічних втрат особового складу та техніки, Росія намагається створювати нові військові частини та з'єднання. Приміром, 3-ій армійський корпус. Проте, як вважають у ГУР МО України, росіяни зможуть його сформувати лише до кінця листопада.

«Історія з третім армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема – людський ресурс. Укомплектування фахівцями. Щоб підготувати нормального спеціаліста, потрібно 3-4 місяці. Також проблемою є комплектування технікою та озброєнням», - заявив представник військової розвідки України Вадим Скибіцький.

За його словами, вся нова техніка була на озброєнні батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні.

«Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються ще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання та арсеналів і надходять у війська. За нашими оцінками, 40 відсотків бойової техніки не є боєздатною. Її потрібно ремонтувати та упорядковувати”, – підсумував розвідник.

Між тим, у Маріуполі помітили «нову» ворожу техніку з дивними позначками. Радник мера міста Петро Андрющенко каже, що вона вже три дні рухається через Маріуполь.

«Наш опір Маріуполя влучно помітив, що вся техніка має нові позначки, схожі на перевернуті «Дари Смерті» в Гаррі Поттері», - розповів він.

Цю позначку бачили на російській техніці при перекиданні 3-го армійського корпусу Росії.

«Аналітики робили припущення, що він (3-й армійський корпус - ред.) буде направлений в Донецьку область для посилення наступу і виконання вказівки Путіна щодо виходу на кордон області до 15 вересня. Але зараз бачимо, що велика частина техніки з такими позначками не залишається в області», - додав радник мера.