Росіяни можуть мати сотні іранських дронів-камікадзе «Shahed-136» - ПС ЗСУ

Новини Вінниці / Росіяни можуть мати сотні іранських дронів-камікадзе «Shahed-136» - ПС ЗСУ

У розпорядження російської армії може перебувати сотні дронів-камікадзе «Shahed-136», які отримала від Ірану та використовує для атак в Україні. У ЗСУ відсутня інформація про кількість БПЛА, які були поставлені Тегераном.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що Росія доставила дрони з Ірану транспортними літаками Іл-76. Раніше мова йшла про чотири таких борти. Ігнат припускає, що росіяни налагодили й інші шляхи транспортування іранських дронів. Тому назвати точну кількість безпілотників, яка є на озброєнні армії РФ важко.

«Мова може йти про сотні «Shahed-136», які вони (росіяни - ред.) маркують як «Герань». Не треба їх називати «Герань», тому що ми розуміємо, звідки ноги ростуть. Це іранський дрон «Shahed-136». Відповідні дипломатичні ноти вже виставлені іранському уряду», - зазначив речник.

Нагадаємо, сьогодні вночі окупанти атакували Україну 12 дронами-камікадзе. Авіація та зенітно-ракетні підрозділи змогли збити шість з них, ще шість атакували Білу Церкву Київської області. Внаслідок атаки постраждали об'єкти інфраструктури, поранено одну людину.

У МЗС Ірану вирішили спростувати, що передали росіянам дрони. За припущеннями NaПарижі, для цієї заяви нині з’явились підстави.

Також раніше редакція пояснювала, чи можуть окупанти дістати цими дронами Вінниці.

Олег Верлан

5 жовтня, 2022