Росіяни можуть вдарити надзвуковими крилатими ракетами по Києву та Вінниці

Новини Вінниці / Росіяни можуть вдарити надзвуковими крилатими ракетами по Києву та Вінниці

Росіяни вишукують свої переваги над українськими військовими та намагатимуться їх використати. Серед таких ракетний потенціал.

У доволі провокативному заголовку публікації Defense Express від 21 травня лише припускають нанесення ударів доволі коштовними ракетами з літаків. Втім, росіяни вже застосували стратегічну авіацію для нанесення ударів навіть по більш віддаленому Львову. Звісно, що до Києва та Вінниці «дістануть».

Щодо надзвукових ракет, то їх підльотний час таких ракет до цілі може складати менше 10 хвилин. Нині для запуску рашисти відпрацьовують маршрут польоту бомбардувальників із Смолєнска до тимчасово окупованого Криму.

Як йдеться у статті Defense Express, виданню із власних джерел стало відомо, що ворог зараз намагається визначити нові рубежі для запуску крилатих ракет повітряного базування по цілям на території України.

Зокрема відомо, що у травні цього року екіпажі дальніх бомбардувальників Ту-22М3 зі складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку (ВБАП) виконали умовні пуски ракет над північною частиною тимчасово окупованого Криму, в районі Роздольного.

Це може вказувати, що ворог може готуватись до ударів по Києву та Вінниці за допомогою надзвукових крилатих ракет Х-22 радянського виробництва або ж ракет Х-32 сучасного виробництва – лише такі КР можна запускати із стратегічних бомбардувальників Ту-22М3.

Важлива деталь – 52-ий ВБАП рашистів базується на аеродромі Шайковка поблизу Смолєнска. Відповідно, маршрут орків до можливого нового рубіжу для запуску крилатих ракет повітряного базування так і виглядає – від району Смолєнска до півночі тимчасово окупованого Криму.

Рашистський Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Небезпека такого задуму ворога полягає в тому, що можлива глибина ураження об’єктів на території України з використанням Х-22 чи Х-32 може збільшитись одразу на 150 км, і в цю зону ураження можуть увійти і Київ, і Вінниця.

Підльотний час цих ракет до цілі може зменшитись до 9 хвилин. Маса бойової частини ракет типу Х-22 або Х-32 сягає 1 тонни, ймовірне відхилення від цілі складає мінімум 350 метрів, і удар такими ракетами може мати руйнівні наслідки. Наприклад, як це позавчора відбулось із Лозовою в Харківській області.

Ракетний удар по будинку культури на Харківщині

Проте, зазначимо, що значно ближче від Смолєнську летіти до Білорусі чи Брянщини.

Раніше, ракетами Х-10 було обстріляно летовище у Гавришівці поблизу Вінниці.  

Олег Верлан

22 травня, 2022