Росіяни не приховують паніку від ударів по окупованому Луганську

Новини Вінниці / Росіяни не приховують паніку від ударів по окупованому Луганську

Постійно палаючі військові об’єкти росіян на окупованих територіях Луганщини спричинили паніку в РФ. Кремлівські ЗМІ починають писати про «успіхи» щодо збиття українських ракет, замовчуючи випадки, коли є влучання по цілям. Через проблеми з логістикою, у росіян виник певний дефіцит зі снарядами, тому вони відправляють вперед піхоту.

Почнемо з того, що голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в області майже щодня знищують ворожі склади боєприпасів та знешкоджують диверсійно-розвідувальні групи.

«Російська армія не припиняє обстрілів. Однак, скоріш за все, береже існуючі запаси снарядів, бо їх постачання перервано роботою нашої нової далекобійної зброї», - зазначив він у Telegram.

Очільник регіону нагадав, що нещодавно здетонували військові склади у Кадіївці та Луганську.

«Сьогодні вночі в промзоні Луганська теж було неспокійно. Тому уперед знов йдуть ДРГ окупантів, які намагаються шукати слабкі місця в нашій обороні. Посилення диверсійних розвідувальних заходів обумовлюється нестачею боєприпасів», - пояснив Гайдай. 

Після вибухів у Луганську у так званій «ЛНР» заявили, що українська армія завдала удару по військовій частині ППО.

Одразу декілька російських та проросійських ЗМІ з Луганську повідомили, що у передмісті - в районі селища Ювілейне - збито ракету «Точка-У». У той же час «РИА Новости» вказує, що, як мінімум, чотири зенітні ракети були запущені за повітряними цілями на захід від Луганська. В «ЛНР» повідомили, що українська армія завдала масованого удару по військовій частині протиповітряної оборони (ППО), яка захищає небо над Луганськом. Згодом в «ЛНР» заявили, що Збройні сили України випустили по Луганську дев'ять ракет із реактивних систем залпового вогню американського виробництва «HIMARS».

До речі, частина ракет таки влучила у базу ППО росіян. У Луганську та Москві відчутна паніка.

Олег Верлан

13 липня, 2022