Росіяни повідомляють про тотальну мобілізацію та «відлов» чоловіків на заводах та вулицях

Новини Вінниці / Росіяни повідомляють про тотальну мобілізацію та «відлов» чоловіків на заводах та вулицях

Попри заяви російського президента Путіна про «часткову мобілізацію» та міністра оборони Шойгу про «300 тисяч резервістів», у Росії розпочали справжнє полювання на чоловіків, забирають служити навіть без досвіду та хворих. За неофіційними даними, якомога швидше Кремль хоче кинути на українські фронти мільйон «мобілізованих».

Опозиційні телеграм-канали, зокрема SOTA, публікують інформацію про масові репресії та відлов чоловіків по регіонам. Приміром, вчора у Самарі на заводі «Металург» і Куйбишевському НПЗ робітникам перекрили виходи з підприємств, а випускали по одному і лише з повісткою у руках. Чоловікам давали 2 години на збори та увозили «на фронт».

Аналогічним чином вночі вивозили людей з міста Вишній Волочек Твєрської області. Відео переглянути можна тут.

Тим часом супротив мобілізації росіян обмежується нечисленними протестами та підпалами переважно фасадів військкоматів. Але людей залякують кримінальною відповідальністю та розправами на родинами, тому лише сотні намагаються втекти через кордони чи аеропорти, де їх теж почали зупиняти. Як, наприклад, у Мінську.

Зазначимо, раніше аналогічні методи примусової тотальної мобілізації застосовувались в ОРДЛО. Тепер резерви «вичавлюють» з усієї Росії.  

Хоча експерти переконують, що путінська мобілізації не матиме успіху, адже на логістику та підготовку потрібно більше місяця, насправді, за вказівкою диктатора мобілізованих одразу відправляють в Україну, озброївши гвинтівками чи автоматами Калашникова.   

Олег Верлан

23 вересня, 2022