Росіяни вперше випустили по Україні шість «Кинджалів» - Повітряні сили

Новини Вінниці / Росіяни вперше випустили по Україні шість «Кинджалів» - Повітряні сили

Під час масованого удару 9 березня Росія використала широкий спектр озброєння, в тому числі – ракети, до яких українська Протиповітряна оборона наразі вразлива.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

«Противник використав великий спектр озброєння. Для чого це робиться? Щоб розосередити увагу протиповітряної оборони. З усіх напрямків, фактично з трьох морів - Чорне, Азовське та Каспій – було завдано удару різними типами авіаційної техніки і кораблями ЧФ РФ.

В тому числі ракети, проти яких українська ППО наразі не має засобів для перехоплення: зенітна керована ракета С-300, яку фактично щодня пускають окупанти по прифронтових зонах, летить по балістичній траєкторії (нині було запущено 13 таких ракет), (аеробалістична) ракета «Кинджал», цього разу випустили аж 6», - зазначив Ю.Ігнат

Зазначимо, саме цій тип гіперзвукових ракет минулого року застосувався росіянами під час удару по військовому об’єкту неподалік Вінниці. Повітряні сили не можуть збивати ракети Х-22, «Кинджал» і С-300. 

«Не пригадую, щоб стільки «Кинджалів» випускали взагалі за один удар під час цієї війни. Противник не має багато цих ракет, йдеться про десятки (за даними розвідки, до 50)... Також ворог здійснив 6 пусків Х-22 – ракети найбільш руйнівної сили (950 кілограмів бойова частина)», - пояснив речник ПС ЗСУ.

Він підтвердив, що загалом це не свідчить про якусь «зміну тактики» росіянами. Основними цілями нинішньої атаки попередньо вважаються об’єкти цивільної інфраструктури.

Олег Верлан

9 березня, 2023