Росіяни заявили про атаку дронів на нафтобазу та енергокомпанію в Орлі

Новини Вінниці / Росіяни заявили про атаку дронів на нафтобазу та енергокомпанію в Орлі

У Росії сьогодні, 9 січня, сполох через атаку дронів. Цього разу безпілотники нібито вдарили по нафтобазі у місті Орел та підприємству «Ореленерго». Гучно також було у Курській області.

Про «бавовну» повідомили місцеві Telegram-канали.

Як пишуть у мережі, дрон-камікадзе буцімто спробував атакувати нафтобазу «Орелнафтопродукт». Місто Орел розташовано за 400 км на північ від українського Харкова та приблизно на такій же відстані південніше Москви.

В атаці росіяни традиційно звинувачують Україну.

Повідомляється, що БпЛА потрапив у резервуар із паливом ранком, але, за даними росіян, «подальшого займання не трапилося». Тим часом з місця видніється чорний густий клуб диму.

Ще один дрон атакував компанію «Ореленерго», яка здійснює постачання та продаж електроенергії по Орловській області.

Як повідомляють у мережі, ще один дрон-камікадзе впав біля ФДМ «Мостове Дорожнє підприємство» в Маслозаводському провулку в Орлі.

За останніми даними, внаслідок атак БпЛА постраждали троє людей

Окрім того, повідомляється про «роботу ППО» у Курській області. Російські ЗМІ вказують, що нібито три дрони збили в небі над Курськом, усі вони летіли до району міжнародного аеропорту ім. Гуревича.

Також російська ППО нібито відпрацювала по безпілотниках над містом Курчатовим та в районі села Горналь. В останньому від падіння уламків постраждала жінка - її госпіталізували у тяжкому стані з осколковими пораненнями. У цьому місті розташована Курська АЕС. У передмісті – Курська АЕС-2.

Олег Верлан

9 січня, 2024