Росіяни захопили село Крохмальне на Харківщині. У ЗСУ прокоментували ситуацію

Новини Вінниці / Росіяни захопили село Крохмальне на Харківщині. У ЗСУ прокоментували ситуацію

Захоплення окупантами Крохмального Куп'янського району Харківської області поблизу межі з Луганщиною - тимчасове явище. Для РФ така ситуація дозволяє виправдати втрату більше 7 тисяч військових з початку року.

Так прокоментував ситуацію начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Крохмальне (20 км на північний захід від Сватового), щоб ви розуміли, це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Будемо говорити це 5 будинків. Ці 5 будинків були зруйновані агресором», - розповів він.

За словами спікера, відповідно наша основна мета - це вберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону.

«Ворогу не дають просуватись далі і якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується. Ми просто не повідомляємо про захоплення, відбиття 100 чи 200 м. Нам цього не потрібно робити, а для російських пропагандистів потрібно будь-яку перемогу підносити як «піррову перемогу», щоб показати, чому лише за січень місяць вони втратили 7055 вояків на фронті в смузі відповідальності «Хортиця». Тому найменше - метр-два, вони вже кричать, що взяли Берлін», - констатував Фітьо.

До речі, південніше цього плацдарму ЗСУ дещо просунулись вперед.

Додамо, Крохмальне було звільнене під час Харківського наступу восени 2022 року.

Олег Верлан

21 січня, 2024