Росіянин у військкоматі застрелив офіцера. Чи стануть його приклад наслідувати?

Новини Вінниці / Росіянин у військкоматі застрелив офіцера. Чи стануть його приклад наслідувати?

Росіянин Руслан Зінін має шанси стати символом опору путінському режиму, який супроводжується мобілізацією. 25-річний безробітний з містечка Усть-Ілімськ, який стріляв у райвоєнкома в Іркутській області РФ, сказав всім, кого притягли до військкомату: «Скоро ви всі крім мене будете вдома»!

Чому такі росіяни можуть стати символами опору? Вони не захищають Україну. Ні. Вони протестують проти путінського режиму, а саме це легше сприйняти росіянам, яким десятиріччями через телевізор вкладали у голову, що «хохли» є ворогами, а українців як нації не існує.  

Нагадаємо, від початку путінської мобілізації на акціях протесту затримано сотні росіян. Акції були занадто мирними, а затримані не пручалися. Більш того, їх однодумці не намагалися завадити затриманням. Така покірність не сприймається українцями, вона дивує, вона викликає зневагу до незгодних.

Руслан Зінін вчинив стрілянину у приміщенні військкомату, начальника призовної комісії в Усть-Ілімську Іркутської області вбито, є поранені.

Стрілка затримали.

Сам Зінін не шкодує про вчинок.

Це інший сенс вчинку. Смерть офіцера може спричинити «вибух у мозку» пересічних росіян.

Звісно, до вчинку росіянина можна ставитися скептично. Його можуть ув’язнити на 20 років. Але, по-перше, у військовому керівництві замисляться, чи варто «гребти» та озброювати всіх без винятку, адже потім мобілізовані зможуть застрелити офіцерів, а, по-друге, Зінін вказав дорогу іншим, продемонструвавши, яким має бути супротив. Інше питання, чи скористаються прикладом його співвітчизники.     

На фото знищений російський офіцер Єлісєєв

Олег Верлан

26 вересня, 2022