Росію змусили змінити плани. Окупанти обрали дві стратегічні цілі

Новини Вінниці / Росію змусили змінити плани. Окупанти обрали дві стратегічні цілі

Після місяця виснажливих боїв та величезних втрат техніки та живої сили у російському військовому командуванні вирішили сконцентрувати зусилля на кількох напрямках, вважаючи їх пріоритетними, адже воювати у десяти регіонів не вистачає сил. Про так звані пріоритети кажуть в Міноборони Великої Британії та Офісі президента.

Суть нового курсу окупантів – сконцентруватись на Донбасі та півдні. Радник голови Офісу президента Олексій Арестович відмічає, що в публічній площині військове командування РФ тепер запевняє, що не мало на меті захоплення великих міст України - Запоріжжя, Сум, Харкова, Одеси, Миколаєва та Києва. Цим у Москві намагаються виправдати свої невдачі.

Він припускає, що протягом тижня-двох РФ виведе війська з-під Києва, Харкова, Чернігова, Сум та перекине їх на Донбас, таким чином намагаючись вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, щоб «приєднати" їх до так званих «ЛДНР».

«Перше - це спроба оточити наше угруповання в зоні ООС. Від Ізюма було кинуто основні сили. Добити і захопити Маріуполь. Утримати південь. Йдеться про настання вже не йдеться, а про утримання півдня, Херсона», - підкреслив Арестович.

В Міноборони Великої Британії переконані, що театр активних бойових дій буде зменшуватися.

«Російські сили, схоже, концентрують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили, що знаходяться безпосередньо перед сепаратистськими районами на сході країни, просуваючись з боку Харкова на півночі і Маріуполя на півдні», - йдеться в повідомленні відомства.

Від редакції. Попри агітаційну компанію серед бойовиків в Азії, залучення південно-осетинських вояк й ісламістів з «Хезболли», росіяни гостро відчувають дефіцит наступальних сил, тому хочуть закріпитися там, де певним чином мають успіх. А так званий Донбас – це начебто мета всієї «операції». Регіон потрібен, щоб йти на перемир’я.

Сподіваємось, що після зачистки терористів навколо Києва, частину українських військ командування перекине на східний та південний напрямок, адже Херсон, Маріуполь і Мелітополь є ключовими «точками» у цій війні.   

Олег Верлан

27 березня, 2022