Румунія відреагувала на російську «пропозицію» забрати Буковину і Вінниччину

Новини Вінниці / Румунія відреагувала на російську «пропозицію» забрати Буковину і Вінниччину

У Бухаресті назвали «примітивною провокацію» оприлюднену колишнім президентом РФ Д.Медвєдєвим карту «поділу» України, за якій політик «віддав» вінницьку та Чернівецьку області Румунії.

Нагадаємо, заступник голови Радбезу РФ, який останнім часом намагається замінити у публічній площині померлого Жириновського, вчергове відзначився істеричною та безглуздою заявою. Він опублікував карту, в якій «поділив» Україну між РФ, Польщею, Угорщиною та Румунією.

МЗС Румунії оприлюднив офіційну заяву, у якій назвав витівку медведєва примітивною провокацією.

«Ми вважаємо такі дії частиною інструментів пропаганди та дезінформації, які рф використовує вже тривалий час… Якісь «пропозиції» та «аналізи» з випадковим перемальовуванням кордонів держав і підбурюванням до порушення міжнародного права - не більш ніж цілковито невдалі спроби виправдати власні дії, що порушують заснований на правилах міжнародний порядок», - заявили в зовнішньополітичному відомстві сусідньої держави.

У заяві додають, що Румунія повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів та засуджує неспровоковану й невиправдану агресію росіян.

Новий очільник Мюнхенської конференції з безпеки Кристоф Хойсген, який раніше обіймав посаду дипломатичного радника німецького канцлера Ангели Меркель, у червні назвав експрезидента росії, заступника голови російського радбезу Д.Медведєва «клоуном».

«Медведєв сьогодні – клоун, вибачте, що я маю промовляти це вголос», – сказав Хойсген.

Олег Верлан

29 липня, 2022