СБУ виявила докази атак Росії ракетами від КНДР на Україну

Новини Вінниці / СБУ виявила докази атак Росії ракетами від КНДР на Україну

Служба безпеки України повідомила про виявлення доказів, що російські війська здійснюють повітряні атаки на цивільну інфраструктуру України за допомогою далекобійного озброєння, виробленого на території Північної Кореї.

За даними слідства, упродовж останнього часу російські війська випустили понад 20 північнокорейських ракет по українській території. Ці атаки призвели до загибелі щонайменше 24 мирних жителів та поранення понад сто цивільних осіб.

Перші випадки застосування північнокорейської балістики російськими військами були зафіксовані на початку 2023 року. Атаки охопили різні регіони України, включаючи Запоріжжя, Київ, Донецьку та Харків.

В цей момент СБУ здійснює розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: про пособництво державі-агресору та порушення законів та звичаїв війни.

Також ведуться розслідування щодо логістичних маршрутів постачання озброєння з Північної Кореї на територію Росії.

У зв'язку з цими фактами, СБУ звернулася до Офісу Генерального прокурора для проведення комплексних заходів щодо встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.