СБУ викрила молоду жительку Слов’янська, яка інформувала росіян про дислокацію і переміщення ЗСУ

Новини Вінниці / СБУ викрила молоду жительку Слов’янська, яка інформувала росіян про дислокацію і переміщення ЗСУ

У Вінниці затримано особу, яка активно співпрацювала з представниками країни-агресора, надаючи їм конфіденційну інформацію щодо розташування та руху ЗСУ.

Після проведення процесуальних дій Вінницькою обласною прокуратурою було оголошено про підозру у державній зраді молодій 25-річній жительці Слов’янська, Донецької області. Згідно з обвинуваченням, на початку 2023 року вона укладала угоди з представниками «1-й отдельной гвардейской мотострелковой Славянской ордена Республики бригады» так званої «днр», надаючи їм інформацію через месенджер Telegram про розташування та переміщення українських військових.

Жінка, користуючись своїм місцеперебуванням поблизу лінії фронту, передавала конфіденційні дані про позиції ЗСУ, понтонні переправи та інші важливі об'єкти. Ці дані використовувалися окупантами для проведення атак та збройних дій проти українських військових.

Після викриття її діяльності вона була затримана і судом було застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. За встановленими злочинами їй загрожує покарання у виді 15 років або навіть довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування цієї справи здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.