СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Новини Вінниці / СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Контррозвідка СБУ успішно запобігла терористичному акту у центрі Запоріжжя. Під час багатоетапної спецоперації був затриманий агент воєнної розвідки Російської Федерації, який планував підірвати місцеве поштове відділення.

За даними СБУ, фігурант використовував власне житло для виготовлення саморобного вибухового пристрою з дистанційним керуванням. Інструкції та матеріали для створення вибухівки він отримав від російських спецслужб.

Згідно з планом злочинної діяльності, після збирання вибухівки агент планував приховати її у коробках з фруктами та відправити до поштового відділення через приватного перевізника. Після отримання "посилки" фігурант мав активувати вибуховий пристрій за допомогою телефонного дзвінка.

Вчинений терористичний акт мав спричинити масові жертви серед цивільного населення та сприяти поширенню панічних настроїв у прифронтовому місті.

Однак завдяки вчасній реакції та професіоналізму співробітників СБУ, фігурант був затриманий на етапі підготовки до вчинення злочину. У ході розслідування також встановлено, що агент мав завдання виявити місця масового зосередження особового складу та техніки Збройних Сил України для подальшого передавання цієї інформації російським спецслужбам.

Наразі затриманий перебуває під вартою, а йому пред'явлено звинувачення за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає довічне ув'язнення. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.